Angle Página principal de Librería Muscaria Librería
Muscaria
Libros de la Sección: Temáticas diversas Libros sobre
Temáticas diversas
Pagos: Reembolso, PayPal, Tarjeta crédito, Transferencia
España: gastos envío decrecientes (de 3,5 a 0 €)
España: Envíos por Correos o por Mensajería
Envíos a toda Europa y América
Ver la Cesta de la Compra
Ver
Cesta
Angle
Dues Sacsejades
Título:

Dues Sacsejades

El Big Bang i el document Q

Autores:

Josep Maria Ballarín, Agustí Mariner Cunill

Precio: 18,00 €
Estado: Nuevo
Temática: Otras temáticas
Páginas: 269
Idioma:
Català
Edición: Tapa blanda / 16 x 23 cm / 2015
Angle Angle
Disponible en stock
Precio: 18,00 euros
Cantidad:
Poner producto en la Cesta
(Puede quitarlo más tarde)
Angle Angle

Resumen: Converses entrecreuades entre Josep Maria Ballarín (capellà i lector de molts de llibres), i Agustí Marnier, filòsof, matemàtic i biblista. Els temes? Doncs el Big Bang, d'una banda, i també el document Q, que exposa el pinyol de la troballa cristiana: el do de l'amor gratuït.
Angle Índice Índice Introducción del libro Introducción Libros Relacionados Libros Relacionados Angle
  

Parte superior de la página  Contraportada

    Aquest llibre se les fa amb dues sotragades que Déu n’hi do.

    La primera és aquella del Big Bang, la mecànica quàntica, i amb un gat engabiat sense solta ni volta. Tot plegat va fer dir a Einstein que «era com si Déu hagués fet el món jugant a la ruleta». Però no, de cap manera. I des d’Aristòtil és impossible que un misto s’encengui sol, cal que ho faci Algú.

    En l’altra sotragada ens les emprenem amb el document Q, una espigolada entre els evangelis sinòptics, que dóna en poques pàgines el «nucli dur» de la fe cristiana.

    L’afinitat entre elements eixits del Big Bang –per llarga evolució– arriba a conformar la realitat present. La sentència d’estimar sense compensació (Document Q) és el punt culminant: tot ho regira, tot ho restableix. Es pot assolir l’excel·lència i el temps toca eternitat.

    Per tant, les «dues sacsejades» tenen a veure.

    I ací ho teniu.

Angle Parte superior de la página   Índice del Libro Angle
 • Introducció
 • Historia natural
     
 • Capítol 1: Un breu resum de les dades actuals d'història natural
  • En un principi
      
 • Capítol 2: L' equació de Schrödinger i l'explicació de la matèria
  • El misteri del misto
  • Savis a cal Dalí
      
 • Capítol 3: L'eternitat del temps
  • Llanternades
  • Gènesi
  • Contrapunt
  • En un altre món
      
 • Capítol 4: La distancia entre Jesús i el missatge
  • Allà fa segles
  • El Document Q
      
 • Capítol 5: El 'nucli dur' de l'Evangeli: el document Q
  • L'home de poble
  • Les paràboles
  • Contrapunt
      
 • Capítol 6: Reflexions sobre el Parenostre
  • El xai
  • La Patum
  • Testament i Sagraments

    

 • Capítol 7: El Sant Sopar i els Sagraments
 • Capítol 8: EIs relats de la passió
  • Setmana Santa ,
  • Una ermita
      
 • Capítol 9: El temple de Jerusalem i la Passió
  • El Temple i la Pasqua
  • Jesús i la Bona Nova
      
 • Capítol 10: Els elements principals de la discòrdia
  • L'home de la clatellada
      
 • Capítol 11: La fe segons sant Pau i la vida eterna
     
 • Capítol 12: El silenci de Déu
     
 • Els silencis de Déu
 • El silenci de Déu
 • Santa Maria

Parte superior de la página  Introducción del libro

    Aquest llibre és, tot sencer, obra de l' Agustí Mariner, un «amic de la saviesa» -com en deien a l'antiguitat.

    Ell pensa, no obstant això, que és un treball en equip entre una persona gran de 1'Església catalana i un deixeble més jove, un amic de l'ànima: no ho negaré. Em diu que no hauria estat possible d'escriure'l sense la col·laboració entre tots dos. Me'l crec.

    Em penso, però, que ningú dels que es tenen per savis en el nostre país, no en coneix d'ell ni tant sols un rastre o Biblistes, Escripturistes, que se les tenen amb la Bíblia als seus raconots misteriosos de segles, no en saben res d'ell. Tampoc no en sap res el savi Lladó, tan savi com bonhomiós, que em va donar la primera fórmula de la mecànica quàntica.

    Per començar, i no se m'esvereu.

    L'Agustí és físic, i va començar per fer aquesta carrera allà temps a Barcelona. Entre escalades als Alps i camins incerts de la vida, va fer filosofia a Alemanya, i més tard, genètica a París; i no conec ningú que sàpiga explicar «l'etern retorn» de Nietzsche com ho fa ell: duent-te al moll de l'os del pensament d'aquell boig genial. I sense oblidar que el nostre amic llegeix Aristòtil i els grecs de galet, com jo llegia, fa temps, en Màrius Torres.

    Però on el meu amic passa més hores ficat és en els Evangelis, en sant Pau i els autors alemanys que han fet endevinar -per sota del grec- les veritables arrels aramees dels textos.

    L'amistat amb l'Agustí és d'aquelles que va començar des de sempre, i serà eterna. Hem fet milers de quilometres en el seu cotxe, que condueix aciencat, parlant de tot; i darrerament se li ha acudit d'escriure-ho, sovint amb una prosa lúcida, en la qual, ara, quan estic escrivint hi sento la veu d'aquell minyó que tenia una casa a la Torre de les Hores de Berga on un dia de Patum (sense mam) hi vam refer tota la festassa.

    Si us hagués de definir aquest gran amic meu us diria que és un entès que sap riure amb els acudits més innocents que hi hagi al món. No podeu saber com es fa estimar aquest xicot que no és altra cosa que un infant de Déu.

    Ara entro jo.

    M'he trobat no podent llegir, però tot allò que no puc llegir m'ho empasso mirant-me els llibrots, que tinc a milers i que em fan l'ullet des dels prestatges de la llibreria. Tinc més de noranta anys i podria dir que no repapiejo. Amb els anys viscuts et regolfa en un moment d'eternitat viscut a soles, i que recorda com en parlava Maragall.

    Parlant dar: em temo que les cartes de l'Agustí en algun moment es faran difícils per aquells que tota la ciència els ve de les malaventurades novel·les històriques.

    La ciència de debò, amb les seves piruetes entre 1'atzar i un misto que es va encendre sol m'han convençut que per saber alguna cosa d'aquest món -i descobrir que no saps res-, cal tota la ciència, com em regolfa en un Parenostre.

    I ves que se m'ha acudit engegar-les a la meva per aclarir-vos que és un savi de debò, tan savi com el Pep de la Joana, el meu entranyable amic de Gósol.

    Passaré molt bones hores aclarint-vos a la meva manera les dites de l' Agustí.

    I vinga, engego.

    Voldria agrair a Emilia Serra el seu ajut constant i entusiasta en l'elaboració del text.

    (Mossen Josep Maria Bailarín)

  

Angle Otros productos que pueden interesarle Otros libros que pueden interesarle Angle
El Sac Dels Records (Josep Maria Ballarín) El Sac Dels Records. Memóries  (Josep Maria Ballarín)  20,50 €

Memòries recordades i rumiades de Mn. Ballarín, contades per ell mateix. Amb el cap lúcid i el parlar clar i sincer, en aquest llibre trobarem mil i una dades, així com anècdotes, que arranquen amb la seva familia i conclouen amb la seva trobada amb els seus cosins colombians, passant per la Guerra Civil, el pas pel seminari, els llargs anys a Queralt, Gósol i mil i un personatges. Tot un plaer de llegir.
Mossèn Tronxo (Josep Maria Ballarín) Mossèn Tronxo  (Josep Maria Ballarín)  16,00 €

Aquest llibre és un homenatge al capellà de poble, de rostoll. Distanciat de les teològiques i les clericalles, el rector de pagès viu el dia a dia entre la gent, lluny de sermons i prop de la natura i de la vida quotidiana. Convertit en el seu llibre més popular de Mn. Ballarín, i en un dels llibres més venuts escrits en català (més de100.000 exemplars), aquest es un llibre bastit a partir d'anècdotes que li han contat a l'autor al llarg dels anys.
Pluja Neta, Bassals Bruts (Josep Maria Ballarín) Pluja Neta, Bassals Bruts  (Josep Maria Ballarín)  19,00 €

Meditacions en veu alta de Mosèn Ballarín sobre el seu país, la relació amb Espanya i els polítics del guinyol català. També reflexiona sobre sobre el nou papa Francesc, recentment elegit.
Nadal, Creu de Terme de la Història (Josep Maria Ballarín) Nadal, Creu de Terme de la Història. Sabut o no sabut, som figures d'un pessebre camí de Betlem  (Josep Maria Ballarín)  20,97 €

Una història de la humanitat a grans gambades i amb ninots: des de l'home de l'edat de pedra fins als nostres dies, passant pel Nadal i anant cap al Nadal...
Mossèn Ballarín, Per Ell Mateix (Josep Maria Ballarín) Mossèn Ballarín, Per Ell Mateix  (Josep Maria Ballarín)  17,50 €

Aquest llibre presenta un recull de frases dels diversos llibres escrits per mossèn Ballarín. Han estat sel·leccionades per Jaume Huch, i estan agrupades en diverses temàtiques: la vida, el món, la religió, l'esglèsia, el país, la història... En aquest sentit el llibre suposa tant un repàs a la vida del mossèn, com a les seves opinions sobre el país o la religió, i funcionen també a mode d'aforismes...
Què Pensa Josep Maria Ballarín (Josep Maria Ballarín) Què Pensa Josep Maria Ballarín  (Josep Maria Ballarín)  15,00 €

Llibre de converses amb mosèn Ballarín, en ocasió del seu noranté aniversari. En aquestes xerrades amb Mònica Fulquet, Josep Maria Ballarín parla de forma directa i sense embuts dels tres temes que l'aspassionen més: l'Esglèsia, Catalunya i el Barça (però sobretot de Catalunya, i esmentant molts personatges que ell ha conegut). El llibre té pròlegs de: Jordi Pujol, Pasqual Maragall i Joan Laporta.
Homenatge a Queralt (Josep Maria Ballarín) Homenatge a Queralt  (Josep Maria Ballarín)  15,00 €

Recull d'escrits de Mossèn Ballarín relacionats amb la muntanya ei el santuari de Queralt. Des de la Missa apòcrifa fins a un escrit de comiat, passant per diversos assaigs curts que va escriure mentre era capellà custodi del santuari, o bé poc desrpés d'acomiadar-se.
Libros sobre Temáticas diversas
Libros sobre Temáticas diversas
Todas las Tematicas
Todas las
Temáticas
Otros libros del Autor
Otros libros de
Josep Maria Ballarín
Angle Angle
 
Angle Parte superior de la página Parte superior de la página Angle
Facebook Muscaria en Facebook Twitter Librería Muscaria en Twitter
Rapidez en los Envíos
Rapidez en
los Envíos
Contactar (teléfono y mensajes)   Teléfono: 935.319.553
Cómo Comprar / Gastos Envío / Formas Pago
Quienes Somos / Condiciones Generales
Página con todas las secciones
Todas las
Secciones
Angle Copyright © 2012-2022 Librería Muscaria Angle