Angle Página principal de la Librería Muscaria
Librería Muscaria
Todos los Autores
Otros Autores
Pagos: Reembolso, PayPal, Tarjeta crédito, Transferencia
España: gastos envío decrecientes (de 3,5 a 0 €)
España: Envíos por Correos o por Mensajería
Envíos a toda Europa y América
Cesta de la compra
Ver Cesta
Angle
Angle

Angle

Josep Maria Ballarín

Angle

Angle

Sacerdot, persona imprevisible, coneixedor de la història

   
Biografía
Libros del Autor Libros del Autor

   Cada cop que s'hi troba, l'autor ho veu clar. No té currículum.

   Com tants, va néixer a Barcelona; com no tants, fou desmamat a Terrassa; com molts, tornat a Barcelona va fer el batxillerat als escolapis. Com pocs va viure la maledicció apocalíptica de la pesta, la fam i la guerra. És de la lleva que en diuen del biberó.

   Va estar de sort, va passar sis anys al llit; en dóna gràcies a Déu, i a qui no ho entengui no sabria pas explicar-li. Sis anys quiet deixen l'ànima ben llisa. I vet ací que es va fer capellà, sap prou que no va triar-s'ho. En dóna la culpa a Déu, li'n dóna gràcies. I ací s'acaaría el currículum; sense borles de doctor, sense res que s'ho valgui, l'autor ha acabat voltant el roc.

   Si endamés de capellà li haguessiu preguntat què se sentia més hauria respost que ninotaire. En aquest llibre n'hi teniu una mostra. Però les coses van com van. Sense buscar-s'ho, mica va trobar-se escrivint com qui no fa res. I es va endur una sorpresa, algú el llegia. I vet ací, aquest llibre fa més de trenta de la corrura, no ho ha comptat.

   Amb Santa Maria, pa cada dia, va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull de 1996. Ha publicat també en aquesta col.lecció Terra Santa i torna a Gósol i Catalunya, terra de mar menuda

   (De la solapa del llibre El bon déu dels bolets)

Angle Angle

   

Angle      Libros de Josep Maria Ballarín Angle
<b>Ai, Francesc, si Aneu a les Valls d'andorra</b>

Ai, Francesc, si Aneu a les Valls d'andorra

[Idioma: Català] Un sant Francesc passat a la moderna: aquesta és la història (imaginada) de sant Francesc d'Assis que retorna a la terra... en ple segle XX. En la seva visita -per a capçar l'estat actual de les coses-, endemés va a petar a Andorra, amb els seus bancs, les seves botigues, les seves presses i totes les sorpreses que hi vulgueu.

<b>Carta de Nadal. </b>Sense més mots

Carta de Nadal. Sense més mots

[Idioma: Català] Aquest llibre és una mena de recull de pensaments de Mn. Ballarín: de contingut religiós, altres amb un toc filosòfic i fins i tot poètic, aquestes petites meditacions en porten al moll de l'os de tot el que ha vingut rumiant, expressant i comunicant l'autor al llarg dels darrers anys.

<b>Catalunya, Terra de Mar Menuda. </b>Historia de quatre barres i quatre barruts

Catalunya, Terra de Mar Menuda. Historia de quatre barres i quatre barruts

[Idioma: Català] Un petit poema dels ets i els uts de la història d'una terra menuda. Contada a peu pla per la canterella de Mn. Ballarín, hi desfilen els origens, en un emplaçament de la Mediterrànea, fins a les seves modernitats (amb Renaixença i modernisme inclosos), passant pel món medieval, els bàrbars, el cristianisme, el barroc i tot el que més hi volgueu.

<b>Déu I Tothom. </b>Ell i la seva gent. Una teología d'espardenya

Déu I Tothom. Ell i la seva gent. Una teología d'espardenya

[Idioma: Català] Tal i com diu el subtítol: una teologia d'espardenya. O sigui: un sofregit d'en Ballarín del llibre del Gènesi, la Bíblia, el Nou Testament, la història de l'Església i de la relació de l'Home amb Déu... Tot contat d'estar per casa, a la seva manera, amb llenguatge i conceptes planers: una teologia a peu de terra.

<b>Dues Sacsejades. </b>El Big Bang i el document Q

Dues Sacsejades. El Big Bang i el document Q  (Josep Maria Ballarín, Agustí Mariner Cunill)

[Idioma: Català] Converses entrecreuades entre Josep Maria Ballarín (capellà i lector de molts de llibres), i Agustí Marnier, filòsof, matemàtic i biblista. Els temes? Doncs el Big Bang, d'una banda, i també el document Q, que exposa el pinyol de la troballa cristiana: el do de l'amor gratuït.

<b>El Bon Déu Dels Bolets</b>

El Bon Déu Dels Bolets

[Idioma: Català] Recull de contes, rondalles i ensenyances de Mn. Ballarín. Totes són faules, menys la primera: El bon Déu dels bolets, que és treta de la realitat. En poques paraules, un collar de contalles de les 1000 i 1 temàtiques que li agrada parlar a l'autor...

<b>El Sac Dels Records. </b>Memóries

El Sac Dels Records. Memóries

[Idioma: Català] Memòries recordades i rumiades de Mn. Ballarín, contades per ell mateix. Amb el cap lúcid i el parlar clar i sincer, en aquest llibre trobarem mil i una dades, així com anècdotes, que arranquen amb la seva familia i conclouen amb la seva trobada amb els seus cosins colombians, passant per la Guerra Civil, el pas pel seminari, els llargs anys a Queralt, Gósol i mil i un personatges. Tot un plaer de llegir.

<b>Els Pastorets de Gósol. </b>Amb les cançons de l'avia Teresa

Els Pastorets de Gósol. Amb les cançons de l'avia Teresa

[Idioma: Català] Els pastorets -de Gòsol-, les cançons tradicionals, els diàlegs de Mn. Ballarín, els personatges -d'antics i de moderns- i els dibuixos de l'autor. En definitiva, una versió més dels tradicionals Pastorets catalans, de la mà de Mn. Ballarín.

<b>Francesco (Edició Català)</b>

Francesco (Edició Català)

[Idioma: Català] Primer llibre de Mossèn Ballarín: sobre Sant Francesc. Com ell confessa en la contraportada del llibre, tots els escrits que vingueren després no eren altre cosa que 'variacions' sobre el tema d'aquest llibre.

<b>Francesco (Edición Castellano)</b>

Francesco (Edición Castellano)

[Idioma: Castellano] Este libro no es un estudio sobre Francisco de Asís. Ya hay bastantes. Es una contemplación del impacto del pobre en nuestro tiempo, la búsqueda de la inocencia, el clamor de un profeta.

<b>Homenatge a Queralt</b>

Homenatge a Queralt

[Idioma: Català] Recull d'escrits de Mossèn Ballarín relacionats amb la muntanya ei el santuari de Queralt. Des de la Missa apòcrifa fins a un escrit de comiat, passant per diversos assaigs curts que va escriure mentre era capellà custodi del santuari, o bé poc desrpés d'acomiadar-se.

<b>La Flor de l'esperança. </b>Xica i tossuda, les aguanta totes

La Flor de l'esperança. Xica i tossuda, les aguanta totes

[Idioma: Català] Recull d'articles de Mossèn Ballarín apareguts al diari Avui al llarg dels anys. En aquest llibre disserta sobre la història, el passat, l'Església, els amics, la política sense polítics, la seva terra, la llengua, i tot el que vulgueu. En definitiva, una mena de recull i homenatge al seu pensament, a la seva forma personal de veure les coses.

<b>L'església, Amb Cabres I Tot. </b>Signes dels temps

L'església, Amb Cabres I Tot. Signes dels temps

[Idioma: Català] A partir de les intervencions de Mn. Ballarín al programa de TV3 Signes dels Temps, surten aquestes breus anotacions sobre la història de l'Església -i de com ha anat transformant-se la visió de les coses aquí a occident. Molt amè i interessant.

<b>L'illa del Guacamai. </b>Divertimento desmanegat amb una gent, uns lloros i un Colom de Torroja. I embolica fins avui

L'illa del Guacamai. Divertimento desmanegat amb una gent, uns lloros i un Colom de Torroja. I embolica fins avui

[Idioma: Català] Divertimento de Mn. Ballarín sobre els orígens catalans (en concret de Torroja) del Cristòfor Colom. La resta del llibre és una mena de novel.la sobre les aventures i desventures, ets i uts, del Colom en les seves anades i vingudes en terres americanes.

<b>Mossèn Ballarín, Per Ell Mateix</b>

Mossèn Ballarín, Per Ell Mateix

[Idioma: Castellano] Aquest llibre presenta un recull de frases dels diversos llibres escrits per mossèn Ballarín. Han estat sel·leccionades per Jaume Huch, i estan agrupades en diverses temàtiques: la vida, el món, la religió, l'esglèsia, el país, la història... En aquest sentit el llibre suposa tant un repàs a la vida del mossèn, com a les seves opinions sobre el país o la religió, i funcionen també a mode d'aforismes...

<b>Mossèn Tronxo</b>

Mossèn Tronxo

[Idioma: Català] Aquest llibre és un homenatge al capellà de poble, de rostoll. Distanciat de les teològiques i les clericalles, el rector de pagès viu el dia a dia entre la gent, lluny de sermons i prop de la natura i de la vida quotidiana. Convertit en el seu llibre més popular de Mn. Ballarín, i en un dels llibres més venuts escrits en català (més de100.000 exemplars), aquest es un llibre bastit a partir d'anècdotes que li han contat a l'autor al llarg dels anys.

<b>Nadal, Creu de Terme de la Història. </b>Sabut o no sabut, som figures d'un pessebre camí de Betlem

Nadal, Creu de Terme de la Història. Sabut o no sabut, som figures d'un pessebre camí de Betlem

[Idioma: Català] Una història de la humanitat a grans gambades i amb ninots: des de l'home de l'edat de pedra fins als nostres dies, passant pel Nadal i anant cap al Nadal...

<b>Pluja Neta, Bassals Bruts</b>

Pluja Neta, Bassals Bruts

[Idioma: Català] Meditacions en veu alta de Mosèn Ballarín sobre el seu país, la relació amb Espanya i els polítics del guinyol català. També reflexiona sobre sobre el nou papa Francesc, recentment elegit.

<b>Poblet: Monjos</b>

Poblet: Monjos

[Idioma: Català] Història poètica del monacat cristià, tant a orient com a occident -i sobretot a Egipte. Des dels seus orígens fins als nostres dies.

<b>Què Pensa Josep Maria Ballarín</b>

Què Pensa Josep Maria Ballarín

[Idioma: Català] Llibre de converses amb mosèn Ballarín, en ocasió del seu noranté aniversari. En aquestes xerrades amb Mònica Fulquet, Josep Maria Ballarín parla de forma directa i sense embuts dels tres temes que l'aspassionen més: l'Esglèsia, Catalunya i el Barça (però sobretot de Catalunya, i esmentant molts personatges que ell ha conegut). El llibre té pròlegs de: Jordi Pujol, Pasqual Maragall i Joan Laporta.

<b>Santa Maria, Pa Cada Dia</b>

Santa Maria, Pa Cada Dia

[Idioma: Català] Aquest és un llibre sobre la Marededéu, meditat per l'autor al llarg de 30 anys. No és un llibre filosòfic, o teologal, sinó escrit de manera planera. Així mateix, contempla la vida de Jesús vista desde de la perspectiva de la seva mare.

<b>Un Any I un Altre, Fins Als Viutanta, que Déu N'hi Do</b>

Un Any I un Altre, Fins Als Viutanta, que Déu N'hi Do

[Idioma: Català] Aquest és un llibre 'autobiogràfic' de Josep Maria Ballarín -a través de la seva canterella, narrant records quasi en format de 'petits contes'. Arribat a la vuitantena, l'autor fa repàs a la seva vida: la infància, la família, la guerra civil, el sacerdoci, Queralt, Gòsol...

Angle Angle
 
Angle Parte superior de la página Parte superior de la página Angle
Facebook Muscaria en Facebook Twitter Librería Muscaria en Twitter
Los libros más vendidos
Los + Vendidos
Contactar (teléfono y mensajes)   Teléfono: 935.319.553
Cómo Comprar / Gastos Envío / Formas Pago
Quienes Somos / Condiciones Generales
Página con todos los escritores
Todos los Autores
Angle Copyright © 2003-2022 Librería Muscaria Angle