Angle Página principal de Librería Muscaria Librería
Muscaria
Libros de la Sección: Temáticas diversas Libros sobre
Temáticas diversas
Pagos: Reembolso, PayPal, Tarjeta crédito, Transferencia
España: gastos envío decrecientes (de 3,5 a 0 €)
España: Envíos por Correos o por Mensajería
Envíos a toda Europa y América
Ver la Cesta de la Compra
Ver
Cesta
Angle
Montserrat
Título:

Montserrat

Art i història (Català)

Autores:

Josep de Calassanç Laplana, Lluís Casals

Precio: 49,80 €
Estado: Nuevo
Temática: Otras temáticas
Páginas: 324
Idioma:
Català
Imágenes: Tot el llibre està il·lustrat amb més de 500 fotografies en color, de gran qualitat i bellesa
Edición: Tapa Dura / 25 x 31 cm / 2009 / Bibliografía
Angle Angle
Disponible en stock
Precio: 49,80 euros
Cantidad:
Poner producto en la Cesta
(Puede quitarlo más tarde)
Angle Angle

Resumen: Voluminós llibre, enquadrernat en tapa dura, sobre el monestir de Montserrat, centrant-se en la seva història i fent un repàs a les obres d'art que alberga. Il·lustrat amb més de 500 fotografies en color, de gran qualitat i bellesa, el llibre ha estat redactat pel director del Museu de Montserrat.
Angle Índice Índice Prólogo del libro Prólogo Imágenes Imágenes Libros Relacionados Libros Relacionados Angle
  

Parte superior de la página  Contraportada

    La visió definitiva de Montserrat,amb imatges inèdites

    Amb unes extraordinàries fotografies de Lluís Casals, el llibre ofereix, de forma cronològica, una visió global del patrimoni artístic del monestir: arquitectura, escultura, pintura, orfebreria... s'interrelacionen i conformen un conjunt patrimonial de primer ordre internacional. El llibre és, doncs, una via per descobrir els tresors artístics que Montserrat ha aplegat al llarg del temps. Cal tenir present que Montserrat és el principal conjunt historicoartístic de Catalunya i aquest volum mostra tot aquell patrimoni que ha restat ocult rere les portes del monestir. Espais com el claustre, la biblioteca, el menjador dels monjos, els jardins interiors, i les obres que contenen (pintures, escultures, mobiliari, elements decoratius...) són mostrats amb una gran sensibilitat. I en destaca les esplèndides imatges obtingudes per Lluís Casals en l'única sessió fotogràfica de la Mare de Déu fora del cambril.

    Josep de Calassanç Laplana

    És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, i diplomat en Arqueologia Paleocristiana. L'any 1975 entrà al monestir de Montserrat i el 1978 fou nomenat director del museu, càrrec que ocupa actualment. El pare Laplana és, amb tota probabilitat, el millor coneixedor de la fecunda història de Montserrat al llarg de mil anys com a centre indiscutit de l'espiritualitat catalana.

    Lluís Casals

    Especialitzat en fotografia d'arquitectura i interiorisme, ha publicat diversos llibres il·lustrats, entre els quals Reflexions Mies, La Alhambra de Granada, Colònies tèxtils de Catalunya, 11 de setembre de 1714, El moble a Catalunya, Masies de Catalunya o Sant Benet de Bages.

Angle Parte superior de la página   Índice del Libro Angle
 • Presentació
     
 • EL MONTSERRAT MEDIEVAL
  • El començament
  • El romànic a Montserrat
  • La recerca de la fesomia pròpia
  • Els grans priors de Montserrat
  • Els priemrs abats de Montserrat
      
 • EL RENAIXAMENT I EL BARROC
  • La reforma de Valladolid
  • L'esgésia nova
  • Les vicissituds, l'art i la cultura dels segles barrocs
  • La destrucció de Montserrat

    

 • LA RECONSTRUCCIÓ DE MONTSERRAT
  • La primera restauració
  • L'abat Miquel Muntadas. El romanticisme
  • L'abat Josep Deàs. El Modernisme
  • L'abat Marcet. El Noucentisme
  • L'abat Aureli. El ressorgiment
  • Epíleg
      
 • Bibliografia

Parte superior de la página  Prólogo del libro

    El llibre que el lector té a les mans pretén ser només un resum de l' art i de la historia de Montserrat. Un resum que, com si fos un ampli mural, vol explicar els fets més importants que han configurat la vida i la fesomia de Montserrat, monestir i santuari, alllarg de la seva historia ja mil.lenaria.

    Com un petit microcosmos, la historia de Montserrat reflecteix d'alguna manera la historia de Catalunya i la de l'Església a Catalunya. Les suors, la sang i les llagrimes d'un poble, igual que la seva joia, els seus anhels i les seves esperances es projecten en aquesta institució tan peculiar que és Montserrat, que durant segles i, avui més que mai, és visitada reiteradament per tants catalans que hi troben arrels de la seva identitat col-lectiva. El lector veurá com desfilen davant seu comtes i reis, nobles i papes, que tenen en gran veneració aquest lloc, perque ha estat escollit per la Mare de Déu per manifestar-hi la seva bonesa maternal envers els pobres i afligits de tota mena; veura el poble senzill, que omple el Montserrat de cada dia, i la comunitat monastica que malda per acollir-lo dignament i per enfortir-lo en la fe cristiana.

    Aquest llibre esta dividit en seccions i en capítols, perque els llibres es fan així, pero la vida flueix sense solució de continuitat; tot va unit i tot esdevé causes i efectes concomitants, que es barregen i s'influencien mútuament. L'historiador monografic té el perill de dissecar la historia per dominar-la. No voldria haver incorregut en aquest defecte; més aviat sóc partidari que sigui la vida o la historia que parli per ella mateixa i fer-me'n senzillament portaveu.

  

  

Angle Otros productos que pueden interesarle Otros libros que pueden interesarle Angle
Historia de las Creencias y las Ideas Religiosas (Vol II) (Mircea Eliade) Historia de las Creencias y las Ideas Religiosas (Vol II). De gautama buda al triunfo del cristianismo  (Mircea Eliade)  29,90 €

Segundo volumen de la magna obra de Eliade. Abarca desde los orígenes del budismo a la consolidación del cristianismo en el siglo cuarto. Entre ambos: taoísmo y Confucio, el yoga en la India, religiones romanas, celtas y germánicas, Pitágoras y el orfismo, Gnosis... Escrito con pasión, se lee como una novela de gran sabiduría y alto contenido didáctico.
Tratado de Historia de las Religiones (Mircea Eliade) Tratado de Historia de las Religiones. Morfología y dialéctica de lo sagrado  (Mircea Eliade)  22,90 €

Este es uno de los mejores libros de Eliade, y en cierta manera es el complemento adecuado a su monumental Historia de las creencias y las ideas religiosas. En él se estudian el simbolismo de los elementos sagrados básicos: los dioses, la simbología lunar, la fertilidad, el templo, las hierofanías, la vegetación, el tiempo cíclico, la vegetación o el árbol sagrado...
Lo Sagrado y lo Profano (Mircea Eliade) Lo Sagrado y lo Profano  (Mircea Eliade)  14,95 €

En este libro Mircea Eliade estudia la fenomenología religiosa arcaica para intentar iluminar el proceso de secularización moderno. Es un libro relativamente breve, pero a la vez una de las obras más populares del autor.
Diccionario de los Símbolos (Jean Chevalier & Alain Gheerbrant) Diccionario de los Símbolos  (Jean Chevalier & Alain Gheerbrant)  49,80 €

Uno de los mejores Diccionarios de los símbolos editados a lo largo del siglo XX. Una obra de referencia, con contenidos muy sólidos y de amena lectura, que contiene miles de voces sobre mitos, símbolos, dioses y otros conceptos ligados a las religiones y la espiritualidad.
Diosas (Joseph Campbell) Diosas. Misterios de lo divino femenino  (Joseph Campbell)  29,90 €

Recopilación conferencias de Joseph Campbell sobre mitologías relacionadas con la Diosa (o el principio femenino cósmico y sus múltiples manifestaciones). Desde tiempos paleolíticos hasta el Renacimiento, pasando por Sumeria, Mesopotamia, Egipto, Creta, la Grecia Clásica, la Edad Media y el Renacimiento. Joseph Campbell fue uno de los principales mitólogos del siglo XX: en sus escritos se entrelazan erudición y el arte de saber narrar una historia.
Mossèn Tronxo (Josep Maria Ballarín) Mossèn Tronxo  (Josep Maria Ballarín)  16,00 €

Aquest llibre és un homenatge al capellà de poble, de rostoll. Distanciat de les teològiques i les clericalles, el rector de pagès viu el dia a dia entre la gent, lluny de sermons i prop de la natura i de la vida quotidiana. Convertit en el seu llibre més popular de Mn. Ballarín, i en un dels llibres més venuts escrits en català (més de100.000 exemplars), aquest es un llibre bastit a partir d'anècdotes que li han contat a l'autor al llarg dels anys.
Poblet: Monjos (Josep Maria Ballarín) Poblet: Monjos  (Josep Maria Ballarín)  10,00 €

Història poètica del monacat cristià, tant a orient com a occident -i sobretot a Egipte. Des dels seus orígens fins als nostres dies.
Libros sobre Temáticas diversas
Libros sobre Temáticas diversas
Todas las Tematicas
Todas las
Temáticas
Otros libros del Autor
Otros libros de
Josep de Calassanç Laplana
Angle Angle
 
Angle Parte superior de la página Parte superior de la página Angle
Facebook Muscaria en Facebook Twitter Librería Muscaria en Twitter
Rapidez en los Envíos
Rapidez en
los Envíos
Contactar (teléfono y mensajes)   Teléfono: 935.319.553
Cómo Comprar / Gastos Envío / Formas Pago
Quienes Somos / Condiciones Generales
Página con todas las secciones
Todas las
Secciones
Angle Copyright © 2016-2022 Librería Muscaria Angle