Angle Página principal de Librería Muscaria Librería
Muscaria
Libros de la Sección: Chamanismo Libros sobre
Chamanismo
Pagos: Reembolso, PayPal, Tarjeta crédito, Transferencia
España: gastos envío decrecientes (de 3,5 a 0 €)
España: Envíos por Correos o por Mensajería
Envíos a toda Europa y América
Ver la Cesta de la Compra
Ver
Cesta
Angle
Els Jivaros, Caçadors de Somnis
Valoración
Ben escrit, amb intès i passió, és un diari viscut per un antropòleg inesperadament ben acollot per la cultura shuar
Notable
Título:

Els Jivaros, Caçadors de Somnis

Diari d'un antropòleg i VIvència xamànica a través de l'aiahuasca entre els shuar

Autor:

Josep Maria Fericgla

Precio: 15,00 €
Estado: Nuevo
Temática: Chamanismo
Páginas: 356
Idioma:
Català
Imágenes: 19 fotografies en blanc i negre
Edición: Tapa blanda / 13 x 20 cm / 1994
Angle Angle
AGOTADO

Si desea recibir un aviso en caso de que se reimprima, puede enviarnos su e-Mail:
Puede ver libros similares en la parte inferior de la página
Angle Angle

Angle
Angle
 Edición en Catalán. También está disponible en Castellano. Angle
Angle
Perfiles: Per a persones interessades en els llibre sobre d'altres cultures, especialment arcaiques; també es pot llegir com un diari de viatges; d'interès per a contrastar la forma d'ús d'un enteògen per part d'una cultura àgrada y l'apropament dels occidentals a la mateixa planta; i per últim, com era d'esperar, per a persones interessades en processo iniciàtics en el xamanisme.
Nivel: Escrit com un diari de camp (antropològic), en el que l'autor narra la seva trobada amb els shuar, la seva cultura, el procés d'iniciació amb l'aiahuasca de la mà d'un xamà... Estil directe i planer, poc teòric (a diferència d'altres llibres de l'autor), es llegeix també com un diari de viatge.

Palabras clave: Jívaros (Shuar), viatges (Ecuador), aiahuasca, xamanisme, antropologia, cultures en desaparició, estats modificats de consciència, etnocognició

Angle Índice Índice Contraportada Contraportada Libros Relacionados Libros Relacionados Angle

Comentario de la Librería Muscaria   Comentario de la Librería

    Aquest és un dels llibres més volguts per l'autor.

    Encara que no és un assaig antropològic en el sentit més estricte del terme, aquest diari de viatge representa la culminació de cinc anys de convivència de l'autor entre els shuar, una poble en víes de desaparició -degut que la persió de la cultura occidental exerceix sobre ells-, i que empra l'aiahuasca com a mètode per accedir al món invisible dels esperits de la selva amazònica.

    Interessat en l'estudi de les cultures arcaiques que encara empren enteògens d'una forma regular, a principis dels anys 90 Fericgla s'endinçà a la selva d'Ecuador, tinguent la sort de ser acceptat mica en mica entre aquest poble desconfiat davant la cultura occidental. Desitjós de profunditzar en els secrets de l'ús dels enteògens -els shuar conviuen encara amb la mare natura i són coneixedors de moltes plantes psicoactives-, Fericgla va arribar a convertir-se en deixeble d'un xamà shuar, que el va iniciar en les tècniques d'ús de l'aiahuasca.

    Aquest llibre, redactat en forma de diari, és per sobre de tot un testimoni d'una forma de vida, d'una societat, que està a punt de ser engolida i desmembrada pel monstre de les gal.letes modern.

Angle Parte superior de la página   Índice del Libro Angle
 • Pla General d'Acció
  • El sentit de l'obra
  • Pla general d'acció
  • Interès científic del treball
  • Sobre els Shuar
 • Primera Part
  • L'arribada i la vida quotidiana amb els Shuar
 • Segona Part
  • El cultiu d'un nou xaman
 • Post Scriptum

  

   Parte superior de la página   Contraportada

    El nom de jívaros és el més popularment conegut per referir-se al poble shuar, que viu a l'Amazònia ecuatoriana. I va lligat a un antic costum guerrer: la reducció dels caps dels enemics morts en combat. Però no és aquest fer el que ha dut a Josep Mª. Fericgla a viure llargues temporades entre els shuar, sinó el desig d'investigar quins són els processos que duen els shuar a conèixer i interpretar el món d'una determinada manera -que no és la racional, pròpia dels pobles considerats evolucionats- i la importància decisiva que hi tenen les substàncies al.lucinògenes, avui anomenades enteògenes. El consum d'aquests vegetals específics és un element fonamental en la cultura i la mentalitat dels shuar.

    Josep Maria Fericgla va més enllà de conviure amb els shuar a la selva: després d'haver ampliat els coneixaments antropològics sobre les religions, les mitologies i la simbologia, va decidir-se a experimentar personalment els efectes del consum d'aiahuasca i, adoptant com a mestre un shuar xaman, iniciar-se en les tècniques que porten a l'èxtasi xamànic.

    Els jívaros, caçadors de somnis és el dietari -il.lustrat amb fotografies- de la vida quotidiana d'un antropòleg amb els shuar i de la seva experiència com a aprenent de xaman.

  

Angle Otros productos que pueden interesarle Otros libros que pueden interesarle Angle
Ayahuasca (Néstor Fabián Berlanda, Diego Rodolfo Viegas) Ayahuasca. Medicina del alma  (Néstor Fabián Berlanda, Diego Rodolfo Viegas)  34,90 €

Este libro presenta un amplio abanico de información relacionada con la ayahuasca, el bebedizo enteogénico panamazónico por excelencia. Un libro sólido y muy completo, que aborda aspectos botánicos, etnográficos, la fenomenología de la experiencia, su uso tradicional chamánico, el empleo urbano moderno, su empleo terapéutico, las iglesias ayahuasqueras brasileñas, los aspectos legales...
Los Chamanismos a Revisión (Josep Maria Fericgla) Los Chamanismos a Revisión. De la vía del éxtasis a internet  (Josep Maria Fericgla)  9,01 €

Ensayo sobre la imagen idealizada que se tiene en occidente sobre el chamanismo. A la vez, un buen estudio teórico de Fericgla sobre los estados ampliados de la mente, continuación de lo publicado en los Cuadernos de Antropología.
Ayahuasca (Claudio Naranjo) Ayahuasca. La enredadera del río celestial  (Claudio Naranjo)  22,00 €

Este libro es un extenso testimonio de la relación de Claudio Naranjo con la ayahuasca, una planta maestra y sanadora. En él se plasman varias décadas de investigación, estudio y labor terapéutica relacionadas con este enteógeno amazónico. Desde los datos etnobotánicos a trabajo terapéutico, pasando por diversas consideraciones sobre el chamanismo o el empleo del yagé en un contexto religioso.
Plantas de los Dioses (Albert Hofmann, Richard Evans Schultes) Plantas de los Dioses. Orígenes del uso de los alucinógenos  (Albert Hofmann, Richard Evans Schultes)  39,00 €

Uno de los libros históricos sobre las plantas enteogénicas. Escrito por el padre de la etnobotánica y por el descubridor de la LSD-25, este estudio ofrece un generoso repaso al uso de los alucinógenos en diversas culturas alrededor del globo terráqueo. Muy bien editado y con más de 400 imágenes en color y en blanco y negro.
Ayahuasca, Amor y Mezquindad (Carlos Suárez Álvarez) Ayahuasca, Amor y Mezquindad. Kaka en el amazonas  (Carlos Suárez Álvarez)  14,00 €

Este libro es un relato novelado de un viaje a la Amazonía, entre los shipibo, para conocer el empleo ritual de la ayahuasca con un chamán. En buena medida ejemplifica las oportunidades, las contradicciones, la distancia y lo que aun nos une a los habitantes de los dos mundos: sabiduría, dineros, prejuicios mentales y humildad. Este es un libro ágil, que captura la atención del lector desde un primer momento, y que se lee de un tirón.
Relatos del Santo Daime (Francisco de la Cal Ovejero) Relatos del Santo Daime. Ayahuasca en brasil  (Francisco de la Cal Ovejero)  15,00 €

Colección de pequeñas narraciones sobre el Santo Daime, una religión ayahuasquera de origen brasileño, y sobre su fundador, el mestre Irineu Serra. El autor, que vivió durante 15 años en Brasil, recopiló esta información a partir de numerosos testimonios del entorno daimista, partiendo de la tradición oral así como de entrevistas personales. Un pequeño tesoro de sencillez y anécdotas que resultará de valor para todas las personas interesadas en el Daime o en la sanación con enteógenos.
Libros sobre Chamanismo
Libros sobre Chamanismo
Todas las Tematicas
Todas las
Temáticas
Otros libros del Autor
Otros libros de
Josep Maria Fericgla
Novedades
Últimas
Incorporaciones
Libros Recomendados (misma temática)
Libros
Recomendados
Ideas para Regalos
Ideas para
Regalos
Angle Angle
 
Angle Parte superior de la página Parte superior de la página Angle
Facebook Muscaria en Facebook Twitter Librería Muscaria en Twitter
Rapidez en los Envíos
Rapidez en
los Envíos
Contactar (teléfono y mensajes)   Teléfono: 935.319.553
Cómo Comprar / Gastos Envío / Formas Pago
Quienes Somos / Condiciones Generales
Página con todas las secciones
Todas las
Secciones
Angle Copyright © 2000-2024 Librería Muscaria Angle