Angle Página principal de Librería Muscaria Librería
Muscaria
Libros de la Sección: Enteógenos Libros sobre
Enteógenos
Pagos: Reembolso, PayPal, Tarjeta crédito, Transferencia
España: gastos envío decrecientes (de 3,5 a 0 €)
España: Envíos por Correos o por Mensajería
Envíos a toda Europa y América
Ver la Cesta de la Compra
Ver
Cesta
Angle
El Bolet i la Gènesi de les Cultures
Valoración
Un dels millors llibres de l'autor. Bona base antropològica per a apropar-se als enteògens. Excel.lent estudi sobre l' Amanita muscaria
Excelente
Título:

El Bolet i la Gènesi de les Cultures

Gnoms i follets: àmbits culturals forjats per l'Amanita muscaria.

Autor:

Josep Maria Fericgla

Precio: 16,20 €
Estado: Nuevo
Temática: Enteógenos
Páginas: 220
Idioma:
Català
Imágenes: 16 en blanco y negro
Edición: Tapa blanda / 14 x 20 cm / 1998
Angle Angle
Pendiente de Recepción

Si desea recibir un aviso cuando esté disponible, puede enviarnos su e-Mail:
Puede ver libros similares en la parte inferior de la página
Angle Angle

Angle
Angle
 Edición en Catalán. También está disponible en Castellano. Angle
Angle
Perfiles: Persones interesades en la relació entre els e.a.c. i els símbols culturals (antropologia cultural). També per a interesats en l'Amanita muscaria.
Nivel: Bona introducció antropològica al món dels enteògens. Molt amena la primera part, dedicada a l'Amanita muscaria; la secció dedicada a l'estudio dels símbols culturals és más densa, però d'innegable interès.

Palabras clave: Amanita muscaria, micologia / micofília / micofòbia, estats modificats de la consciència, etnocognició, Catalunya, el tabú dels enteògens

Angle Índice Índice Contraportada Contraportada Libros Relacionados Libros Relacionados Angle

Comentario de la Librería Muscaria   Comentario de la Librería

    Aquest llibre bé podria ser l'emblema d'aquesta llibreria, doncs la meitat d'aquest estudi versa sobre el nostre 'patró': el bolet enteogènic Amanita muscaria; però aquest llibre tracta d'ell i de molt més.

    En aquest assaig fúngic, el primer llibre de l'antropòleg Fericgla, l'autor exposa el que serà el seu marc de visió de la relació dels estats modificats de la consciència, i en particular sobre els induïts per substàncies enteogèniques.

    Experiències generadores de símbols culturals, plantes mestres emprades per xamans de cultures antigues, intuïcions poètiques que quedaran reflectides en la cultura: l'art, els mites, introspeccions i coneixements que defineixen allò que hem anomenat cultures humanes.

    I tot això centrat i voltant el més vell i bell de totes els fongs enteodèlics: el bolet vermell amb taques blanques, la cridanera Amanita muscaria!, de la que s'exposen els mites, llegendes, usos i experiències, propietats químiques y entorns geogràfics en els que habita.

    I com a prova de que aquest llibre no fou escrit gratuïtament, només dir que va per la tercera edició! Així doncs, també felicitacions per a l'autor.

Angle Parte superior de la página   Índice del Libro Angle

PRIMERA PART: IDEES

 • Enteògens
 • Mites
  • Lectura dels mites
  • La interpretació de les formes i els continguts tradicionals
  • Els fenòmens màgics i llur base real
  • Comentari metodològic
  • El paradís i l'infern
 • Símbols
  • Anàlisi dels símbols
  • L'interessant tema de l'alteració de la consciència
  • Actituds emocionals i símbols
  • El tabú dels enteògens
 • Els estats alterats de la consciència

SEGONA PART: FETS

 • Efectes de la ingestió de l'Amanita muscaria
 • Pobles micòfils i micòfobs del vell món
  • Pobles micòfils: Catalunya, Itàlia, País Basc, Sibèria i Rússia, Europa septentrional
  • Pobles micòfobs: Castella, País Valencià, Alemanya, Grècia, El món anglosaxó
 • La gastronomia no justifica la micofília
 • Amanita muscaria: noms i usances
 • Sobre mites, símbols i tradicions entorn de l'Amanita muscaria
  • Les tradicions
  • Prenia Amanita muscaria Antoni Gaudí?
 • «Estat tocat del bolet»
 • Apunts de bioquímica
 • Addenda de les valls d'Andorra
     
 • Apèndix: Mites i al.lucinacions, per Claudi Esteva i Fabregat
  • Funcions i disfuncions dels al.lucinògens
  • Estats mentals alterats i mitologies
  • Creacions mítiques

  

   Parte superior de la página   Contraportada

    Aquest llibre s'insereix en el corrent científic del món occidental que s'interessa pels temes de la cognició que fan referència als estats alterats de la consciència i a les seves pràctiques, comunes a totes les cultures i els pobles de la terra, i que hom pot descobrir en el nucli original i irracional de l'art, les religions i els mites.

    Partint d'un documentat estudi d'etnomicologia, Fericgla constata com en certes zones del vell món (l'estudi se centra molt especialment en els Països Catalans) s'ingeria el bolet Amanita muscaria, que provoca alteracions mentals i visions fosfèniques -experimentades pel propi autor- les quals, degudament carregades de contingut simbòlic i, per tant, cultural, ordenen i fan intel.ligibles i «pensables» certes facultats de comprensió de la realitat. I com, en un altre ordre, d'aquesta ingestió se'n deriva el mite de l'existència d'uns éssers diminuts (follets, martinets o gnoms) que influïen en la vida humana, sobretot en els vessants emotiu, fantàstic i passional.

    Aquesta obra, de temàtica fascinadora, que té una gran facultat de provocar-nos intel.lectualment per la intensitat de les implicacions que s'hi apunten, es clou amb un extens apèndix del doctor Claudi Esteva i Fabregat que intenta articular, a nivell teòric, els mites de les cultures i les al.lucionacions.

  

Angle Otros productos que pueden interesarle Otros libros que pueden interesarle Angle
El Hongo y la Génesis de las Culturas (Josep Maria Fericgla) El Hongo y la Génesis de las Culturas. Duendes y gnomos: ámbitos culturales forjados por el consumo de la seta enteógena amanita muscaria  (Josep Maria Fericgla)  18,00 €

Libro centrado en la Amanita muscaria y en los estados modificados de consciencia como generadores de símbolos culturales. La primera parte versa sobre los efectos de la experiencia con este hongo, y en la segunda se destaca la relevancia de los enteógenos en la creación de mitologías y culturas.
Pharmacotheon (Jonathan Ott) Pharmacotheon. Drogas enteogénicas, sus fuentes vegetales y su historia  (Jonathan Ott)  39,00 €

La Biblia de las plantas enteogénicas -excepto su cultivo, todo-. Un estudio de las plantas y los compuestos enteogénicos desde el punto de vista etnobotánico, histórico y farmacológico. Ofrece un generoso prólogo sobre los motivos y los móviles de la prohibición, así como una completísima bibliografía sobre el tema.
Los Alucinógenos en el Mito (Giorgio Samorini) Los Alucinógenos en el Mito. Relatos sobre el origen de las plantas psicoactivas  (Giorgio Samorini)  15,03 €

Compilación de mitos referentes al descubrimiento de diversas plantas psicoactivas en varias culturas (Asia, Europa y América). La lista de plantas incluye la ayahuasca, el peyote, los hongos (Amanita muscaria y psilocybes), el tabaco, la cannabis, la coca, el te, la iboga, el vino, daturas, el kava, el pulque...
Venenos Sagrados, Embriaguez Divina (Philippe de Felice) Venenos Sagrados, Embriaguez Divina. Ensayo sobre algunas formas inferiores de la mística  (Philippe de Felice)  12,00 €

Este libro es una de las joyas de la corona de la literatura pionera sobre enteógenos. Escrito en 1936, este ensayo planteó por vez primera, con acierto y claridad, la relación de varias sustancias psicoactivas, las experiencias espirituales y su empleo en un contexto religioso. Por lo demás, este estudio tiene información para parar un tren -tanta o más que muchos escritos más modernos.
Teonanácatl (Robert Gordon Wasson, Jonathan Ott, Albert Hofmann) Teonanácatl. Hongos enteogénicos de norteamérica. Extractos de la segunda conferencia internacional sobre hongos alucinógenos  (Robert Gordon Wasson, Jonathan Ott, Albert Hofmann)  75,00 €

Extractos de la Segunda Conferencia Internacional sobre Hongos Alucinógenos, celebrada del 27 al 30 de octubre de 1977 en Port Townsend. Incluye una introducción de J. Ott y las conferencias de R.E. Schultes, Albert Hofmann y R. G. Wassson, sobre la historia del redescubrimiento del Teonanácatl. Contiene también un apéndice de identificación de hongos enteogéncios en Norteamérica, así como una guía de cultivo de psilocybes.
Libros sobre Enteógenos
Libros sobre Enteógenos
Todas las Tematicas
Todas las
Temáticas
Otros libros del Autor
Otros libros de
Josep Maria Fericgla
Novedades
Últimas
Incorporaciones
Libros Recomendados (misma temática)
Libros
Recomendados
Lecturas para el Verano
Lecturas para
el Verano
Angle Angle
 
Angle Parte superior de la página Parte superior de la página Angle
Facebook Muscaria en Facebook Twitter Librería Muscaria en Twitter
Rapidez en los Envíos
Rapidez en
los Envíos
Contactar (teléfono y mensajes)   Teléfono: 935.319.553
Cómo Comprar / Gastos Envío / Formas Pago
Quienes Somos / Condiciones Generales
Página con todas las secciones
Todas las
Secciones
Angle Copyright © 1999-2024 Librería Muscaria Angle